Денят на бащата в НВИМ: Безплатно и интригуващо!

София Лайф

16-06-2018, 14:13

Снимка:

wikipedia

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ден на бащата 2018 до паметника на Радичков

Видеоигри, конструктори, програмиране, военни машини, рисуване, виртуална реалност и още...

В Националния военноисторически музей /НВИМ/ ще бъде отбелязан Денят на бащата, посветен на специалната връзка между таткото и детето. Това ще стане от 10:00 до 18:00 ч., като входът за музея ще е свободен и ще има много атракции, съобщиха от НВИМ.

За седма поредна година в началото на лятната ваканция децата и техните родители ще могат да се забавляват в музея, който ще се превърне в арена на увлекателни игри, детски смях, подаръци и веселие, посочиха от институцията.

Специално за събитието Българската армия представя военни машини "Мерцедес", бойна бронирана машина "Командо-Селект", брониран боен джип "Пясъчна котка", високопроходима линейка, участвала в мисии, и учебна катапултна седалка.

Всички желаещи ще могат да влязат в кабините на едни от най-атрактивните машини от външната експозиция на музея - вертолет Ми-24, самоходна минохвъргачка "Тунджа" и ракетен комплекс 2К 52 Фрог "Луна-М".

В Деня на бащата са предвидени събития като програмиране на роботи и създаване на видеоигри, зона с виртуална реалност, конструктор за млади откриватели, сглобяване на къщички, приказки за парите, решаване на логически задачи и разнообразни интерактивни игри.

Освен това децата ще могат да скачат на огромен матрак, сами ще си направят ключодържател или магнит от дърво, ще се снимат като военен пилот, ще рисуват дори върху вода, а в приказния град Щуроландия ще бъдат каквото си поискат - кмет, художник, готвач или журналист.

Лятната читалня ще посрещне малки и големи с увлекателни четива, интригуващи истории и книжки за оцветяване. Изморилите се ще си отдъхнат в специално обособен ТВ кът, където децата ще се забавляват с любими детски филми. А любителите на природата ще си починат в скаутския лагер в двора на музея.