Жълт код за валежи в неделя

Животът

17-06-2018, 09:18

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жълт код за опасно време в столицата

През деня от север ще проникне малко по-хладен въздух

Жълт код за дъждове и гръмотевична активност е обявен за 17 юни - неделя, за територията на цялата страна, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Очакваните количества дъжд в отделни райони са до 30-35 л/кв.м.
През деня от север ще проникне малко по-хладен въздух. Дневните температури ще са малко по-ниски и преобладаващите максимални ще бъдат между 23 и 28 градуса. Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца и ще се задържи без съществена промяна.
  В планините ще бъде предимно облачно и дъждовно. Главно в следобедните часове ще има гръмотевична дейност. Вятърът ще е слаб до умерен от север-северозапад. По-хладно, с максимална температура на височина 1200 м - около 18 градуса, на 2000 м - около 11 градуса.
Предимно облачно ще бъде и по Черноморието. В часовете преди обяд само на отделни места ще превали, докато след обяд в много райони ще има валежи и гръмотевична дейност. Има условия за локални интензивни валежи и градушки. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 24 до 27 градуса. Температурата на морската вода е 23-25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.