Меркел получи двуседмичен ултиматум от коалиционните си партньори за мигрантите

Това става дни след като Италия и Малта отказаха да приемат кораб с 630 мигранти

Тежки препятствия пред коалицията в Германия. Партньорите на Меркел във властта и поставиха ултиматум до 2 седмици да затегне правилата за даване на убежище или ще последва политическа криза. Подобен развой би разтърсил не само германската вътрешна политика, но и цяла Европа.

Лидерът на ХСС и вътрешен министър на Меркел Хорст Зеехофер настоява канцлерът да предложи сделка за мигрантите на предстоящата Среща на върха на ЕС на 28 и 29 юни. Иначе планира самосиндикално да нареди на гранична полиция да връща търсещи убежище. Вече три години границите на Германия са отворени за бегълци от войната в Сирия, както и за иракчани и всички останали, търсещи подслон.

Зеехофер е един от най-големите критици на либералните мерки по отношение на мигрантите. Той настоява всички, които идват на германската граница, да бъдат връщани обратно в страната, където са регистрирани първоначално – най-често Италия или Гърция.

Ултиматумът в Германия идва само дни след като Италия и Малта отказаха да приемат кораб с 630 търсещи убежище.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"