В Пловдив са регистрирани 17 криминални престъпления

Извършени са 8 кражби

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Пловдив са регистрирани 17 криминални престъпления – 8 кражби и 9 др. Разкрити са 11 престъпления.
Пловдивчанин е заподозрян за нанасяне на телесна повреда. Около 21.30 часа в петък служители на Пето РУ предприели проверка на сигнал за настанен в болница 70-годишен мъж със счупен крак.  Пред униформените пенсионерът разказал, че получил травмата при падане на земята, след като бил блъснат от непознат на излизане от асансьор в жилищен блок в квартал „Тракия“. В резултат на издирвателните действия бил установен 59-годишният извършител, спрямо когото е взета 24-часова мярка за неотклонение. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на прокуратурата.
Акт по Указа за борба с дребното хулиганство е съставен на 25-годишен жител на областния град. Около 11.30 часа вчера мъжът бил задържан за едно денонощие в Първо РУ заради непристойно поведение и отправени обиди към полицейски служители по време на проверка на бул.„Никола Вапцаров".  
Двама автори на кражби от една и съща търговска верига са били задържани в Четвърто РУ в Пловдив. Около 11.20 часа вчера в полицейския арест бил отведен 43-годишен криминално проявен жител на павликенско село, хванат с незаплатена бутилка алкохол след касова зона в супермаркет на ул. „Райко Даскалов“. Четири часа по-късно в районното управление се озовала пловдивчанка на същата възраст, известна на служителите на реда. Тя направила подобен неуспешен опит да задигне 6 бутилки със спиртни напитки от друг магазин на бул. „Шести септември“. Срещу извършителите са образувани бързи производства, уведомена е районна прокуратура.