Оставиха в ареста мъж за блудство с момиче

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо К.И., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 12.06.2018 г. в гр. Стара Загора е извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице от женски пол, ненавършило 14-годишна възраст  - престъпление по чл. 149 ал. 1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу К.И. досъдебно производство е установено, че К.И. и пострадалата се познавали, тъй като обвиняемият бил приятел на родителите ѝ. На 12.06.2018 г. К.И. гостувал в дома на пострадалата. Използвайки факта, че родителите отишли до близък търговски обект и останал сам с пострадалата, обвиняемия извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление.

К.И. е криминално проявен, и осъждан за престъпления от общ характер. Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем и  задържан К.И. се наказва с лишаване от свобода от една до шест години.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че К.И. е извършил престъплението, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо К.И. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.