Съставиха акт за незаконен добив на трюфели

В ДГС „Генерал Тошево”

Общо шест акта са съставени при проверки в горите в Добричко. Един от тях е в резултат от обход на територията на ДГС „Генерал Тошево”, където горските стражари установили добив на трюфели без задължителното по закон разрешително. От нарушителя са конфискувани 400 грама гъби трюфел.
2 куб. м незаконно добити дърва за огрев са задържани в обхвата на ДЛС “Тервел”. Служителите на стопанството са съставили общо 5 акта.  Два от тях са за съхранение на церова дървесина без маркировка и съответната документация за законен произход. Останалите три акта са за сеч на клони от сребролистна липа при нерегламентирано бране на билки за стопански цели. С действията си нарушителите са увредили оставащия дървостой, констатирали горските стражари.
През изминалата седмица в горските и ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие са извършени 459 проверки. 166 от тях са на обекти за добив на дървесина, 173 – на превозни средства, а 120 на физически лица, от които 7 са любители на риболова.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"