„Лятно училище по превенция“ организират в Стара Загора

От 8 до 12 юли

в старозагорското село Ягода, Превантивно-информационен център по зависимости, с подкрепата на Общински съвет по наркотични вещества, ще постави началото на ежегодно „Лятно училище по превенция“.  То се реализира по програма за профилактика на рисково поведение и за трениране на родителски умения. Инициативата е предназначена за подрастващи и младежи (14-20-годишна възраст), както и за техните родители. Структурирана е като интензивно практическо обучение – уъркшоп и тренинг. 

Желаещите да се включат в програмата е необходимо да заявят това най-късно до 25 юни. Необходимо е да изпратят мотивацията си за участие, трите имена на детето, заедно с възрастта му, училището и класа, а родителите трябва да изпратят освен имената си, така и месторабота и телефон за връзка на е-mail: pic.starazagora@abv.bg.  Записаните за участие кандидати ще бъдат уведомени до 28 юни, по e-mail и/или телефон и ще получат работната програма. Всички разходи, свързани с настаняването и пребиваването в хотел „Терма“, както и с обучението, се поемат от ПИЦ по зависимости. Транспортът до село Ягода и обратно се обезпечава от всеки участник. 

Основната цел на „Лятното училище по превенция“ е предпазване на подрастващите и младежите в училищна възраст от отчуждение, изолация, несигурност, които са предпоставки за рисково поведение. Фокусът на превенцията е насочен и към родителите, за да могат да намалят риска от злоупотреба с психоактивни вещества от децата си.

В кампанията ще се включат високо квалифицирани обучители - Анна Швед и Анджей Майхер, и двамата са с ценен опит и висока експертност в областта на превенцията на зависимости. Двамата са част от събитието благодарение на добрата съвместна работа на ПИЦ – Стара Загора и полската Фондация „Стефан Батори“, уточняват организаторите.

Контакти и повече информация:

Радост Овагимян –  тел.: +359 882 55-04-62;

Диана Кирилова–Чобанофф – тел.: +359 888 12-64-13