Най-накрая летен ден с високи температури!

Животът

20-06-2018, 11:42

Снимка:

pixabay

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Нов студен фронт и валежи от петък

Над голяма част от страната днес слънцето ще свети, често необезпокоявано от облаци. Очаква ни топъл ден с максимални температури до 26-27 градуса в София. Ниска слоеща облачност има в северозападните райони, но тя бързо намалява.

"Следобед над планините и крайните северни части ще има заоблачавания, но валежите са малко вероятни. Днешният ден е доста подходящ за туризъм не само в ниските, но и по високите части на планините", каза синоптикът на България он еър Симеон Матев.

Синоптикът предупреди, че утре облаците ще са малко повече, а от петък ще усетим нов студен фронт. В четвъртък по-съществени заоблачавания ще има над Североизточна България и над планините в западната част на страната.

Вятърът ще се усили чувствително, температурите ще паднат със 7-8 градуса. Застудяването ще бъде усетено и с помощта на нахлуващия хладен вятър. Събота ще има валежи в южните и източни райони, но следобед отново ще се появи слънце. Повече облаци в неделя отново ще има в Западна България, а по морето ще бъде слънчево.