Треньор на шампиони : Марин Атанасов

Под негово ръководство Георги Георгиев спечели титлата на Държавното лично първенство до 12 години

В рубриката "Треньор на шампиони" ви представяме Марин Атанасов. Под негово ръководство Георги Георгиев спечели титлата на Държавното лично първенство до 12 г,съобщи БФ Тенис.

 - Разкажете малко повече за себе си. Как се запалихте по тениса?

- Родом съм от Свиленград, на 39 години, семеен с едно дете. Играя тенис от малък. Къщата ми се намира много близо до кортовете и прекарвах почти целия си ден там. Състезавах се до 15-годишна възраст и след това по една или друга причина прекъснах. Винаги, когато се връщах в Свиленград, отивах да поиграя на кортовете. Тенисът продължаваше да бъде част от мен. През периода, който прекарах в чужбина, взех решение да се занимавам с треньорство. В момента работя в Тенис Клуб Свиленград заедно със съпругата ми Елена и сестра и Добромира Цингова-Пейчева.

- Съжалявали ли сте някога, че тръгнахте по този път?

- Не съжалявам ни най-малко. Работя това, което обичам и което ми носи удовлетворение.

- Какво е основното нещо, на което искате да научите вашите състезатели?

- Най-вече да играят добър тенис, да изградят борбеност и постоянство.

- От кога работите с Георги Георгиев?

- Работя с него от близо от 4 години в екип с Добромира и Елена Цингови. По-интензивно се занимавам с Георги от година.

- Георги спечели титлата на държавното първенство до 12 години без загубен сет. Има ли голяма разлика между него и останалите на неговата възраст в България?

- Не бих могъл да давам оценка за връстниците му. Нека оставим неговите представяния да отговорят на въпроса. Моята работа като треньор е той да успява да показва възможностите си в мочовете.

- Кои са най-силните качества на Георги на тенис корта?

- Георги е изключително амбициозно дете, което винаги е преследвало целите си с много работа. Атлетичен е и има доста добри физически данни. Неговата отдаденост и мотивация са причина за добрите му резултати.

- Върху какво трябва да работи най-много?

- Работим активно върху това да вярва повече в себе си!

- Георги е част от националния отбор по програмата 3Т. Колко е полезен такъв проект за младите състезатели?

- Високо оценяме създаването на този проект. Организиран е по един наистина професионален начин. Лично за Георги позитивите са много. В това число - опит на международно ниво, работа със специалисти в различни сфери, непрекъснати анализи, оценки и индивидуален подход към играчите.

- Освен с Георги с кои деца работите и отличава ли се някой от тях?

- Работя с още няколко деца, които имат амбицията да постигат успехи и притежават данните за това. Чрез постоянство и работа всички в клуба се надяваме, че един ден и те ще бъдат шампиони.