Португалия победи Мароко с 1:0

Роналдо вече с четири гола

Португалия победи Мароко с 1:0 във втора среща от група "Б" на Мондиала в Русия.

Двубоят започна отлично за Португалия и още в петата минута Кристиано Роналдо откри резултата с четвъртия си гол от началото на Световното. Звездата на "мореплавателите" се разписа с глава, като вече има попадения от дузпа, от дистанция и от пряк свободен удар на турнира. Малко по-късно Роналдо можеше да удвои, но ударът му премина покрай гредата. Мароко отвърна с удар с глава на Бенатия, а до края на полувремето опасностите се изчерпиха с удар на Гедеш, който вратарят на Мароко отрази с една ръка.

През първите минути на второто полувреме Мароко пропусна две положения, дело на Беланда и Бенатия, след което натискът им се увеличи, но реалните опасности пред Патрисио намаляха. Мароканците притежаваха повече топката и опитваха да вкарат гол, а Португалия дебнеше на контраатака, като звездата Кристиано Роналдо имаше претенции за дузпа в края на мача.

Португалия поведе в класирането с 4 точки, преди двубоя на Испания с Иран тази вечер (21:00 часа), а Мароко вече отпадна с две загуби в два мача и 0 точки.