Финална изложба „Проф. Андрей Даниел и ученици”

София Лайф

21-06-2018, 10:13

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Това е и последната изложба от втория цикъл изложби „Проф. Андрей Даниел и ученици”

Фондация „Въпреки” и галерия „Академия“ (ул. „Шипка” № 1 в София) в Националната художествена академия Ви канят на 21 юни, четвъртък, от 18.00 часа на откриването на последната изложба от проекта „Учители и ученици в изобразителното изкуство“ – „Проф. Андрей Даниел и ученици”. Преди откриването на изложбата от 16.00 часа ще бъде показана филмова документация за предишните изложби от проекта, който приключва с тази среща и дискусия, на която са поканени всички участници, гости и ценители.

Това е и последната изложба от втория цикъл изложби „Проф. Андрей Даниел и ученици”. Първият беше в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ във Варна, където участваха с творби 59 ученици на именития ни художник и педагог. Те бяха представени в София в галерия „Стубел“, галерия книжарница „София прес” и сега в галерия „Академия”.

Изложбата ще продължи до 9 юли и в нея участват проф. Андрей Даниел, Адриан Войводов, Аглика Радковска, Александър Петков, Ангелика Радева, Антоанета Гълъбова, Десислава Костадинова, Десислава Унгер, Деян Янев, Доника Кирова, Елена Калудова, Екатерина Раденкова, Зоран Георгиев, Ива Вачева, Ивана Петрова, Камен Стоянов, Кейт Джелингхаус, Константин Костов, Костас Ангелакис, Ленче Андонова, Мария Бичакджиян, Мая Стойкова, Миглена Йончева, Мирослав Миронов, Николай Занев, Нора Ампова, Орлин Неделчев, Правдолюб Иванов, Свилена Колева, София Хаджипапа, Стела Калоянчева, Тина Хамзе и Яна Стойчева.

В проекта „Учители и ученици в изобразителното изкуство“ на фондация „Въпреки“ се включиха художниците: професорите Емил Попов, Вихрони Попнеделев, Андрей Даниел, Николай Майсторов и около 100 техни ученици. Проектът е подкрепен финансово от Министерството на културата и Програма „Култура” на Столична община в партньорство с Националната галерия в София, Градските галерии във Варна и Кюстендил, частните галерии „Арт Алея” и „Стубел” в София, галерия книжарница „София прес” и „Академия” в НХА. Проектът е част от Календара на културните събития във връзка с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.