Започва изграждането на връзката Несебър-Ахелой

Животът

21-06-2018, 11:45

Снимка:

Архив

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Към момента не е ясно колко точно ще струва прекрояването на пътната инфраструктура в района след изграждането на новия ахелойски обход

От днес започват геодезическите заснемания за изграждането на връзката Несебър-Ахелой, а в началото на следващата седмица ще стартира и реалното изграждане на пътя. Това обяви председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, който се срещна с жителите на Ахелой.
Към момента не е ясно колко точно ще струва прекрояването на пътната инфраструктура в района след изграждането на новия ахелойски обход, който беше открит на 15 юни.
Припомняме, че сред жителите на курортния град се появи недоволство заради липсата на директна връзка между Ахелой и основния път за Несебър. Това създава и затруднения в работата на транспортните фирми, стана ясно по време на срещата. 
700 метра е маршрутът на автобусите в Ахелой до настоящата спирка на ул. "Цар Симеон" за пътуващите от Слънчев бряг към Бургас. Разстоянието се преминава за около 3-4 минути.
Спирката за гражданите, пътуващи с обществен транспорт, както и досега ще остане там. Автобусите, идващи от Слънчев бряг и продължаващи за Бургас ще влизат по ул. „Цар Симеон", ще преминават по улиците „Рила", „Черно море", „Струга" и след това отново по ул. „Цар  Симеон" ще достигат до настоящата спирка.