Условно наказание за младеж, използвал данни от чужда банкова карта

Извършил транзакция в размер на 161.56 лв.

Условно наказание от 1 година „лишаване от свобода“ с 3 - годишен изпитателен срок получи 27-годишен младеж  от Добрич, използвал данни от чужда банкова карта без съгласието на титуляра. До наказанието се стигна, след като Окръжен съд - Добрич одобри споразумението, сключено между подсъдимия и прокуратурата.

27-годишният се призна за виновен в това, че на 28 юли 2017г. в Добрич е използвал данни от чужд платежен инструмент и извършил  транзакция в размер на 161.56 лв. чрез онлайн платежна система. Към днешна дата той вече е възстановил парите на ощетеното лице.

От данните по делото става ясно, че подсъдимият е намерил случайно банковата карта, която била изгубена близо до ПОС терминал. Впоследствие той използвал номера на платежния инструмент, за да направи поръчка от сайт за търговия с козметични продукти.

Младежът декларира пред съда, че е подписал доброволно споразумението, съгласен е с неговите параметри и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. Възпитателните грижи за условно осъдения бяха възложени на съответния районен полицейски инспектор по местоживеенето му.

Постановеният съдебен акт е окончателен.