Избягалият от Ловешкия затвор е добричлия

Затворникът е с 13 годишна присъда

Избягалият затворник от Ловеч е излежавал 13-годишна присъда за блудство и кражби в затворническо общежитие от открит тип. Това съобщи заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов.

По-рано през деня стана ясно, че мъжът е изчезнал днес сутринта от работен обект. Органите на реда организират акция по издирването му. "Днес сутринта, в 10.30 часа, в затворническото общежитие към затвора в Ловеч е получена информация от служител във фирма, че Борислав Ангелов Иванов е напуснал неохраняемия обект, на който е работил", уточни зам.-министър Проданов. Избягалият е на 48 години, с постоянен адрес в град Добрич. Присъдата си е излежавал от 2011 година.

"Предприети са действия по издирването му, но до този момент няма информация да е открит", каза още зам.-министърът. И допълни, че има около 800 човека, които са в подобни общежития и работят. "Няма как до всеки от тях да има надзирател", каза Проданов. По думите му условията за работа в затворите са ограничени, а продукцията трудно може да е конкурентноспособна. Обществото може би трябва да преосмисли този модел на работа, смята Проданов.