Бум на незаконни търговци в парк "Заимов"

Животът

22-06-2018, 12:07

Снимка:

bgonair/кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Кметът на кв. "Оборище" на война срещу нелегалните атракции

Парк "Заимов" е знакова градинка в района на столичния квартал "Оборище".

Според кмета на "Оборище" Васил Цолов първо трябва да се дефинират парковете - дали са места за отдих и почивка или лунапаркове.

"Родителите никога не знаят какъв ще е бюджета, който ще похарчат или надхвърлят, отивайки в парка. Парк "Заимов" трябва да бъде място за отдих и почивка, където да има ограничения за атракционите или т. нар. "подвижни търговски обекти", каза той за България он еър.

Той обърна внимание на случаите, в които търговците "наивно" предлагат на минаващите родители с деца непроверени стоки като захарен памук, балони, пуканки, печени ябълки и др. на места където нямат право да бъдат.

Кметът на "Оборище" обясни, че през деня общинските служители проверяват, но търговците са активни след работното време на общината.

Според Цолов, нарушителите се санкционират, но глобата не е достатъчна, за да да ги спре. Той допълни, че стоките, които се предлагат са със съмнително качество и произход.

"Парк "Заимов" е собственост на Столична община. В схемата му е дефинирано къде какви обекти трябва да се разположат. Фирмите са участвали в конкурси. Тепърва предстои да бъде избран изпълнител, очакваме новия парк да заработи от догодина", каза още кметът.