Треньорът на Аржентина направи хърватите герои

"Гаучосите" имат последен шанс за осминафинал при въртележка в групата

Треньорът на Аржентина Хорхе Сампаоли направи така,че футболистите на Хървантия да изглеждат герои.

В момента първосигнално се противопоставят представянето на Кристиано Роналдо и на Меси на Монидиала в Русия. Меси продължава да бъде футболен гений независимо от това, че Аржентина загуби с 0:3 от Хърватия.

А осминафиналиста Хърватия може да се окаже,че си е достигнал тавана на Мондиала с това 3:0 срещу Аржентина. Разбира се може и да повторят успеха си отпреди 20 години на световното във Франция, когато станаха трети. Ако им върви все така може и да направят нещо още по-велико. Те имат наистина изключително опитен отбор.

На другият полюс е треньорът на Аржентина, който не се поучи от трудното класиране за Мондиала. Безумно е да не вземе Мауро Икарди  от Интер, който е голмайстор на Серия А. Каквито и конфликти да има с Макси Лопес, който е приятел на Меси всички трябва да са над нещата. При това тези конфликти и колизии са от доста отдавна.

По време на Мондиали над Меси винаги тегне сравнението с Марадона. Диего е ставал световен шампион,а Меси все още търси своята световна титла. Ясно е,че Меси в Барса е един,а в Аржентина съвсем друг. Но има този момент,че в националния отбор не случва на треньори.

И все пак докато Аржентина не е отпаднала окончателно, все още може а се правят сметки около Меси и компания. По възможност в третия мач с Нигерия без безумния Сампаоли.