Франция с малко усилия стигна до осминафиналите

Спорт

22-06-2018, 13:32

Снимка:

topsport.bg

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Неймар похвали съотборниците си Мбапе и Кавани

Килиан Мбапе с рекорд в ШЛ

Може да си позволи лукса да загуби от Дания в третата среща

Франция с малко усилия стигна до осминафиналите на Мондиала. "Петлите" са първи в групата с 6 точки преди последния трети кръг. Момчетата на Дешан спечелиха срещу Австралия с 2:1 и победиха Перу с 1:0.

Две от попаденията на французите влизат в историята. Голът на Гризман срещу Австралия, с който стана 1:0 бе първото попадение в историята на световните финали  присъдено след видеонаблюдение по новата система ВАР и отсъдена дузпа. След това гол за 2:1 вкара Погба.

А попадението на Мбапе срещу Перу за 1:0 го направи най-младият голмайстор за Франция на световни първенства.

След трудната победа над Австралия с 2:1 Дешан явно си е взел поука и във втората среща разчиташе още от началото на Жиру, който помага на отбора много с качествата си на таран.

Франция показа пестеливи действия за първите си две победи на Мондиала в Русия и се очаква отбора да доказва своите истински стойности от осминафиналите нататък.

В третата среща от групата с Дания отборът на Франция може да си позволи да завърши наравно и дори да загуби срещата.  При победа на Дания, скандинавците ще имат седем точки и ще са първи в групата. Най-вероятно Франция ще реши какво да прави, ако види накъде отиват нещата с Аржентина.

Друг е въпроса дали е добре да се избягва евентуален съперник като Аржентина на осминафинал, който изглежда демобилизиран. Или да се отиде на Хърватия, която в момента е в отлична форма.

При всички случаи Франция има опит да побеждава Хърватия. При това на полуфинала на световното през 1998 година,когато бе домакин. Тогава, Франция победи Хърватия с 2:1 и игра финал с Бразилия на истинския Роналдо и спечели световната титла след класика с 3:0. Два гола вкара Зидан и един Пти.


Гризман все още не е направил мачове подобни на тези от европейското във Франция през 2016 година,когато стана голмайстор на турнира. Тепърва ще се види неговата класа.