Безплатен демонстративен урок по програмиране за децата

Парите

24-06-2018, 14:15

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Олимпийският флаг се развя в Парк “Арена ОЗК” – Бургас

подкрепата на BBC. За отмора децата ще посвирят на пиано от банани, програмирано чрез Scratch - защото в света на технологиите всичко е възможно

Безплатен демонстративен урок по програмиране за деца ще се проведе на 28 юни, четвъртък, от 18:00 до 19:00 в залата на ОУ "Александър Георгиев - Коджакафалията". Урокът е подходящ за всички ученици от 1-ви до 6-ти клас.

По време на безплатния демонстративен урок децата ще се докоснат до програмирането и ще се запознаят с технологиите, които ще бъдат използвани по време на летните академии на "СофтУни".

Децата ще се запознаят със Scratch - визуален език за програмиране, разработен специално за начинаещи и ще направят заедно първия си алгоритъм. Ще видят в действие неограничените възможности и приложения на Micro:bit, платката използвана във всяко училище във Великобритания по време на часовете по програмиране и разработена с подкрепата на BBC.

За отмора децата ще посвирят на пиано от банани, програмирано чрез Scratch - защото в света на технологиите всичко е възможно.

 

За безплатния демо урок по програмиране, запишете детето си тук: https://kids.softuni.bg/trainings/specialevents/details/74