Българи победиха във всички категории на Витоша 100

Животът

24-06-2018, 16:08

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

При мъжете-бегачи победител е Александър Спасов, с време 8 ч. и 12 мин.

Българи победиха във всички категории на ултрамаратона "Витоша 100", известен още като "Обиколката на Витоша". В състезанието тази година участваха над 2500 души от 25 държави. Бегачите тръгнаха в полунощ от резиденция "Бояна", предава БНР.

Миналогодишният победител при жените Мария Николова отново зае първото място при бегачите, като подобри времето си с цели 12 минути. Тя пробяга разстоянието от близо 100 км за 9 часа и 37 мин. "Спи ми се и ме болят краката. За разлика от миналата година не ни валя дъжд. Температурите бяха по-ниски, не беше горещо. Беше добро трасето. Имам икономическо образование, но треньор съм - кондиционни тренировки. С бягането, така предизвиквам собствените си възможности. Тичам в планината. Мен това лично много ме зарежда", каза пред Хоризонт Мария Николова.

При мъжете-бегачи победител е Александър Спасов, с време 8 ч. и12 мин.

В категорията дуатлон на първо място се класира Камен Тончев. Вчера той измина 100-те километра с велосипед за 5:25, а днес премина повторно маршрута, тичайки, за 10 часа и 11 минути.

"Цяла година тренировки, костваше ми много от свободното време. Тази година за първи път изпитвам такова голямо удоволствие, въпреки лошото време вчера на колоезденето, затова, че се справям. Изпитвам удоволствие от този тип болка. Обичам да надскачам себе си. Започнах да се занимавам със спорт в късна възраст, на 32-33 години и искам да покажа на хората, че годините не са нищо повече от една обикновена цифра", каза Камен Тончев.

При жените в дуатлона първа се класира Боряна Николчева.

При колоездачите двамата победители са Ивета Алексиева и Александър Алексиев.