Протестно шествие на превозвачите в София

Общество

25-06-2018, 08:38

Снимка:

Freeimages/Margus Kyttä

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Ще се включат 250 автобуса и 50 камиона

250 автобуса и 50 камиона ще се включат в протеста на превозвачите, който ще се проведе днес в София. Паркирани товарни автомобили в града няма да има, те ще бъдат наредени на "Цариградско шосе", а след това ще преминат през центъра на столицата.
От 9 ч. паркирали товарни автомобили ще има в крайна дясна лента на магистрала "Тракия" и бул. "Цариградско шосе" в посока център.
Променя се организацията на движение по трасето на двете шествия.
Автобусите тръгват от 11 ч. от площад Св. Александър Невски" по булевардите "Цар Освободител" и "Мария Луиза" до Централна автогара София.
Камионите потеглят от 11:30 ч. от булевард "Цариградско шосе" и отново ще преминат през центъра на София, за да стигнат автогарата.
До приключването на протеста се забранява паркирането в голям периметър от площад "Св. Александър Невски".
Протестът е срещу внесения в Комисията по транспорта, информационни технологии и съобщения Законопроект за Българска автомобилна камара.
Преди дни председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че не може да заяви категорично дали Законът за автомобилната камара ще бъде оттеглен или не, „но искаме да има диалог и под такава форма сме готови на компромиси“. По думите му всичко, което е направено, е в подкрепа на транспортния бранш и целта е да има еднакви права за всички.