Представят популярни класически арии и дуети, рок-хитове в операта

Стара Загора Лайф

25-06-2018, 10:48

Снимка:

Държавна опера Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Операта „Джокондата” ще видят великотърновци на Царевец

Държавна опера Русе представя на Царевец „Луд гидия”

В „Една нощ в Операта“ на 26 юни

Предстои премиера на „Една нощ в Операта“, на 26 юни от 19.00 часа. В програмата популярни класически арии и дуети, рок-хитове със специалното участие на Николо Коцев и група КИКИМОРА, солисти  Нора Караиванова Никола Здравков, Александър Крунев, Ивайло Йовчев и Елена Петрова и оркестър и хор на Държавна опера Стара Загора с диригент Юри Илинов.

 В програмата на спектакъла са включени известни творби на Верди, Бизе, Пучини и Моцарт, арии от рок операта „Нострадамус“ и Бохемската рапсодия на Куин., както и Николо Коцев – рок група „Кикимора“.

„Този концерт е интересен за всички, защото ние предлагаме един много интересен прочит на до болка познати оперни арии с рок аранжимент и изпети от Никола Здравков- солиста на „Кикимора“ – по един съвсем различен начин, съвсем различна интерпретация – тази на рок певеца. Комбинирано с респекта, който ние имаме към тази сериозна музика, се получава една наистина интересна сплав, която се надявам дори и заклетите любители на консервативното оперно изкуство да харесат.“



Снимка на Деня

Щрихи от Плевен