Много дъжд и хладно време очакваме през тази седмица

Животът

25-06-2018, 11:01

Снимка:

pixabay

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Във вторник и сряда температурите на места няма да превишат 20 градуса

През тази работна седмица у нас се очаква нетипична за лятото валежна обстановка, която е по-характерна дори за зимния сезон.

Синоптикът на България он еър Симеон Матев предупреди за очаквани доста обилни валежи за голяма част от страната. Той обясни, че ще се започне от утре и тази обстановка ще продължи до края на работната седмица. За тези 2-3 дни на места се очакват над 100 литра на квадратен метър.

Синоптикът прогнозира и интензивни валежи, в които за кратко време от небето ще пада сериозно количество вода. Те се очакват най-вече в Южна и Източна България, а също и около планините.

Симеон Матев каза, че най-силните валежи се очакват в нощта срещу сряда и през самия ден. Заедно с дъжда температурите също ще са доста ниски, като на най-мрачните места, те няма да превишават 20 градуса.

Честите валежи и прегърмявания остават до четвъртък. От тогава и те ще започнат да спират. Симеон Матев успокои, че към края на седмицата се очаква подобрение на времето с намаляване на облаците. Валежите пък ще бъдат на доста по-малко места, а слънчевите часове ще са много повече. В петък и през уикенда времето ще се връща все повече към летния си ритъм.

За утре в столицата е обявен жълт код за валежи и гръмотевици.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен