Кой, ако не Кроос!

Спорт

25-06-2018, 12:35

Снимка:

БНТ

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Снимат филм за Тони Кроос

Германия ще бъде на базата на московските "армейци"

Германия е готова да бие Бразилия, след трилъра с Швеция

Кой, ако не Кроос! Тони Кроос се оказа на върха на трилъра срещу Швеция. Както повелява в такива драматични мачове. Точно в последната минута на допълнителното време на мача между Германия и Швеция завършил 2:1.


И каква по-голяма награда за Марко Ройс да отбележи изравнителното попадение, след като през първото полувреме шведите поведоха с гол на Тойвонен. Във втория гол за германците Ройс асистира за перфектния фаул изпълнен  от Кроос.


Това е благодарност от съдбата към Ройс, който не можа да играе на световното в Бразилия през 2014 и на европейското във Франция през 2016 заради контузии.


След това мъчително обръщане на мача по германски тимът на Льов ще има крила да играе на осминафинал с Бразилия. Твърде е вероятно двата футболни колоса да се срещнат в тази ранна фаза на Мондиала.


Швеция заслужава заради мъжката игра да победи Мексико в третият мач от групата и да измести "ацтеките" по пътя към осминафиналите. Така победата на България в квалификационната група над Швеция ще получи още по-голяма стойност.