Превозвачите се отказват от протеста

Животът

25-06-2018, 14:33

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

250 автобуса и 50 камиона излизат на протест

Борисов изтегля законопроекта за автомобилната камара

Премиерът Бойко Борисов разпореди законопроектът за създаването на Българска автомобилна камара да бъде изтеглен. Протестиращите превозвачи, които обявиха, че прекратяват протеста си, след като бяха приети от министър-председателя в Министерския съвет.

„Договорил съм се с колегите някои от нещата, които считам за нередни, да се поправят“, посочи Борисов, предава БиТВ.

Премиерът прие превозвачите, след като днес нов протест в транспортния бранш изкара автобуси и камиони, недоволни от планираното създаване на камарата.

"Пак се стигна до моя кабинет", констатира Борисов.

Недоволните от законопроекта смятат, че ако той бъде приет, браншът ще работи много по-трудно, защото ще се промени начинът, по който се издават лицензите, и ще има членски внос. На мнение са също, че ще има допълнителна административна тежест.

Друга част от бизнеса обаче подкрепя законопроекта и смята, че той ще внесе по-ясни правила и ще направи работата им по-лесна.

Рано сутринта автобуси превзеха площад „Св. Ал. Невски” в столицата. „Искат да вкарат задължително членство. За да можеш да извършваш превози, каквито ние правим, трябва да имаме лицензи. Лицензите ще се издават по пълномощия от Управителния съвет, т.е. от председателя на Управителния съвет. Следователно конкуренти проверяват конкуренти”, посочи Йоана Лалова от Националното сдружение на българските превозвачи.

Според Магдалена Милтенова от Националното сдружение на българските превозвачи в България също не този законопроект не защитава по никакъв начин бранша. „Единственото, което цели е лобизъм, корупционни практики, корпоративни интереси, подчиняване на бранша. Така че той е абсолютно вреден и трябва да бъде изтеглен”, категорична беше тя.