26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата с наркотици

София Лайф

26-06-2018, 10:16

Снимка:

sofiautre

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Заповядайте на концерта в парка „Заимов”, пред театър „София” от 17.00 часа

26 юни е Международен ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици. На този ден всички хора по света могат да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията.

Общинският съвет по наркотични вещества към Столична община и Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите към него, с подкрепата на Министерство на здравеопазването, организира концерт „Изкуството като алтернатива”, насочен към младежите на София.

Целта е да се увеличи подкрепата за превенция на употребата на наркотици, което е ефективна инвестиция в благосъстоянието на децата и младежите, техните семейства и цялото общество. Превантивно-информационният център по проблемите на наркоманиите – София спомага за намирането на ефективни начини за подпомагане на младите хора да се развиват и да се създават у тях устойчиви нагласи за здравословен начин на живот. Отбелязване на Международния ден за борба със злоупотребата и трафика на наркотици е една от инициативите в тази посока.

Заповядайте на концерта в парка „Заимов”, пред театър „София” от 17.00 часа, където водещият Ивайло Захариев ще ви представи изпълнители, подкрепящи каузата: Йоанна Драгнева, Танцов състав от Испанската гимназия, Ивея, Свилен, Радина Славова, Deep zone project, Ева, Хchange, Спални места, Mostly harmless, Bright Sight, Атила, DJ Акаша, Жлъч и др.