Премиерът Бойко Борисов и хуманоидният робот София откриха Webit

Общество

26-06-2018, 14:23

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Технологиите няма да ни чакат, нашите деца трябва да са в крак, заяви министър-председателят

В София стартира фестивалът за високи технологии Webit. Над 7000 участници от 110 държави се събраха в столицата, за да покажат и обсъдят най-модерното от дигиталния сектор. Високотехнологичният форум беше открит от премиера Бойко Борисов и хуманоидния робот София.

Министър-председателят поздрави организаторите на Webit и коментира образованието на младите хора. „Решихме да инвестираме в учителите. Не само в техните заплати, в образованието на децата. Технологиите няма да ни чакат, те се развиват не за 2-3 години, а в рамките на дни и нашите деца трябва да са в крак“, категоричен е Борисов.

„Аз съм гражданин на света и жител на Хонг Конг. Знам колко богати на древна култура са София и България. Знам, че най-старият златен артефакт в света е намерен близо до родния ви град Варна. Знам, че България е дала кирилицата на повече от 300 милиона души по света. Знам колко невероятни са природата и хората на България и в тази част на света. Прекрасно е да съм на фестивала Webit в София - дигиталната столица“, каза пред участниците на форума световноизвестният хуманоиден робот София.