Плувните басейни в област Стара Загора отговарят на необходимите изисквания

Животът

26-06-2018, 14:42

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

И Великотърновска област ще има открити топли минерални басейни

В момента работят 36 съоръжения

Плувните басейни в област Стара Загора отговарят на необходимите изисквания. Това показва традиционната проверка на Регионалната здравна инспекция при началото на летния сезон, информират от там.
Общият брой на плувните басейни в област Стара Загора, регистрирани като обекти с обществено предназначение, са 44. В момента работят 36 от тях. Покритите плувни басейни са 13, а откритите - 23.
Със заповеди на кметовете на общините са назначени комисии за проверка на готовността за ползване и обезопасяване на плувните басейни на територията на област Стара Загора през лятото на 2018 г.
От 1 до 25 юни комисиите с представители на Регионална здравна, БЧК и на съответната Община са извършили 52 проверки на плувни басейни в областта.
Изискванията, на които трябва да отговарят те, са посочени в Инструкция номер 34 за хигиената на спортните обекти и екипировка от 1975 г. и в Наредба за водно спасителната дейност и обезопасяване на водните площи и басейните за обществено ползване от 1996 г., припомнят от пресцентъра на РЗИ в Стара Загора