Деца, изкуство и спорт срещу дрогата

Добрич Лайф

26-06-2018, 17:35

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриха изложбата „Павликенският край и неговите хора”

58 деца участваха в изложба, експонирана в ОМЦ "Захари Стоянов"

Изложба „Деца, изкуство и спорт срещу дрогата”, посветена на Международния ден за борба със злоупотребата и трафика на наркотици, се откри днес във фоайето на Общински младежки център „Захари Стоянов“. В нея участваха 58 деца на възраст от 7-18 години от ОУ „Стефан Караджа”, СУ „Димитър Талев”, СУ „П. Р. Славейков”, СУ „Св. Св. Кирил и Методий”, ЕГ „Гео Милев”, деца настанени в ЦНСТДБУ и ползващи услугите на Центъра за обществена подкрепа - 2 в гр. Добрич. От всички рисунки, 21 творби са изложени в експозицията.

Събитието бе организирано от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община град Добрич, която дълги години традиционно отбелязва този ден с изложба. За трета поредна година инициативата бе реализирана в партньорство с Програма СИНДИ към Община град Добрич и ПИЦ към ОбСНВ.

Целта на изложбата е да ангажира децата със социалния проблем наркомания и да получат информация за въздействието върху човешкия организъм, физическите и личностните увреждания до които водят.

Творбите на децата са изпълнени със смесени техники- акварел и темперни бои. Чрез тях те изразяват своята творческа позиция за проблемите на наркоманите, както и какъв би бил живота, без наличието на наркотици.

Всички автори на творбите включени в изложбата, получиха грамоти за активно участие, а девет от тях-индивидуални награди осигурени от Програма СИНДИ.

В същия ден след обед се проведе и волейболен турнир с децата от Центровете за настаняване от семеен тип за деца без увреждане – 1,2 и 3, който се състоя в двора на социалните заведения. Основната цел на инициативата е да даде алтернатива за правилното психическо и физическо развитие на подрастващите и да изтъкне предимствата на спорта пред пагубното влияние на наркотиците.

В края на турнира децата от центровете получиха хандбални мрежи и групови награди за своето участие.