Томова започна с победа на Уимбълдън

Костова и Каратанчева отпаднаха

Виктория Томова се класира за втория кръг на квалификациите на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Поставената под №19 в схемата на пресявките Томова победи австралийката Джейми Форлис с 6:3, 2:6, 6:4.

 

Първата ракета на България пропиля аванс от 3:0 в началото на мача, но след нова серия от три поредни гейма взе първия сет. Втората част започна равностойно, но след 2:2 Форлис спечели четири последователни гейма, с което изравни резултата. В решаващия трети сет Томова дръпна с 4:1, но позволи да бъде застигната за 4:4. Вики реализира ключов пробив в десетия гейм за да триумфира,съобщи БФ Тенис.

С победата Томова заработи 20 точки за световната ранглиста, в която заема 136-ото място в момента. Във втория кръг от пресявките българката ще играе срещу победителката от мача между Аяно Шимидзу (Япония) и Тамара Корпач (Германия).


Елица Костова отпадна в първия кръг на квалификациите след загуба от Джейми Лоуб (САЩ) с 6:1, 5:7, 1:6. Елицастартира силно и взе първите пет гейма по пътя към успеха в първия сет. Втората част част вървеше равностойно, но след 5:5 Лоуб взе осем от следващите девет гейма, за да стигне до пълен обрат.


Сесил Каратанчева също поведе със сет, но допусна обрат 6:1, 3:6, 1:6 срещу 22-годишната японка Майо Хиби, която е 197-а в световната ранглиста.