Полицията издирва 26-годишен мъж

В Трето РУ-Пловдив е започната вътрешна проверка

Подробности около бягство тази сутрин на 26-годишен мъж, задържан за срок до 24 часа в Трето РУ за притежание на наркотични вещества, изнесе на кратък брифинг днес  директорът на областната дирекция на МВР в Пловдив. Старши комисар Атанас Илков подчерта, че за издирването на мъжа са предприети всички необходими мерки и в специализираната операция участва целият състав на полицията. Също така той допълни, че по случая е назначена вътрешна проверка и при евентуални установени нарушения ще бъда безкомпромисен към ръководството и длъжностните лица на районното управление. С негова заповед от днес е прекратена и отпуската на началника на Трето РУ. 

Припомняме, че около 9.30 часа днес през прозорец на сградата на Трето РУ в  Пловдив е избягал 26-годишният Петър Петров, спрямо когото  е била взета 24-часова мярка за задържане за притежание на наркотични вещества. Мъжът е обявен за общодържавно издирване и процесуално-следствените действия за установяване на местонахождението му се провеждат под ръководството на Районната прокуратура в Пловдив. 

Пресцентърът на МВР предоставя актуална снимка на издирвания. Умоляват се гражданите, които имат информация за него да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото полицейско управление. Анонимността им е гарантирана.