Квартал "Дружба" също започва битка в защита на зеленина

Животът

27-06-2018, 12:53

Снимка:

bgonair/кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Жителите настояват парк да бъде облагороден, а не застроен

Жителите на столичния квартал "Дружба" излязоха на протест в защита на зелените площи. Организирана е и подписка за отчуждаването на частна собственост в парк, който се намира в междублоково пространствo, предава България он еър.

Хората искат зелените площи да бъдат облагородени, а не върху тях да се строи жилищна сграда, което е намерението на инвеститора. За да се изпълни то пък трябва да се изрежат и много дървета.

Общинският съветник от БСП Борис Цветков заяви, че вече над 1000 души са се разписали в подписка с определени искания. Сред тях са отчуждаване на имотите, а за този, който влиза в територията на парка да бъдат проведени преговори със собственика.

"Както в други два района станаха такива замени. Те да се откажат доброволно от строителството на тази сграда, а общината да им даде някъде друг подобен имот, който не е в междублоково пространство и парк", обясни Цветков. Общинският съветник допълни, че в подписката, която продължава, има искане и за възстановяване на парка.

"Откакто е построен не се поддържа осветлението. Искаме да се построи осветление, пейки, алеи и да се поддържа озеленяването", заяви общинският съветник.

Борис Цветков добави също, че въпросът ще бъде гледан и на заседание на Столичния общински съвет, след 2 седмици.