5 катастрофи със седмина пострадали станаха в Пловдив

Три от катастрофите са на магистрала "Тракия" снощи

Вчера на територията на областта са станали 20 пътни произшествия с материални щети. Регистрирани са и 5 катастрофи със седмина пострадали, съобщиха от ОДМВР - Пловдив.

Три катастрофи на магистрала "Тракия" станаха снощи и затрудниха движението, информира БНР. Общо 7 души  пострадаха. И трите инцидента са станали в района от 35-и до 50-и километър на магистралата.
В района на 37-и километър в посока Пловдив лек автомобил е самокатастрофирал. Колата се е обърнала. При инцидента има пострадали три деца, които са откарани в болница за преглед.
На 44-и километър в посока София е станала катастрофа между лек автомобил и камион. Пострадала е една жена, която също е откарана в болница за лечение.
В аварийната лента на 46-и километър в посока София друга кола се е обърнала по таван. При този инцидент са пострадали още трима души и те са отведени в болница.
Двама души са били докарани в болница "Света Анна" в столицата, с травми вследствие на две катастрофи на автомагистрала "Тракия". Пострадалите са мъж на 40 години и жена на 47 годинио. Няма опасностза живота им, съобщиха от болницата.

От МВР предупреждават водачите да бъдат внимателни и да карат със съобразена с пътните условия скорост.