Децата от Немската снимат филм за приюта за бездомни кучета

Мисия Бургас

27-06-2018, 12:46

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

IT Турнето идва в Бургас на 30 юни

Благотворителната инициатива е част от въведената иновативната практика в НЕГ" Гьоте" за разработване на ученически проекти по различни теми

Възпитаници на НЕГ "Гьоте" ще заснемат късометражен филм за Приюта за безстопанствени кучета към Община Бургас. Гимназистите ще работят по проекта, част от иновативното образование в училището.

В рамките на тази седмица, учениците от VIII д и VIII е клас, под ръководството на госпожа Рая Василева и госпожа Ана Жекова гимназистите ще работят по проекта, разпределени в 8 групи.

Една от групите ще посети приюта и ще заснеме късометражен филм за живота на бездомните кучета в приюта и хората, полагащи грижи за тях. Друга част от екипа ще отговаря за изготвянето на артикули (сувенири и картички), които ще се продават на Благотворителен базар.

Базарът ще се състои на 28.06. и 29.06. в НЕГ "Гьоте" като средствата от него ще бъдат дарени на приюта. Допълнителна информация за базара и представяне на продуктите от проектната седмица  ще бъде изнесена в сайта  на училището.

Благотворителната инициатива е част от въведената иновативната  практика в НЕГ" Гьоте" за  разработване на ученически проекти по различни теми.