Героините се прибраха с трофея от Перу, отрупаха ги с цветя

Осигуриха си място сред най-добрите отбори във Волейболната лига на нациите от следващия сезон

Волейболистките от женския национален отбор на България се завърнаха на родна земя тази сутрин. Състезателките, водени от треньора Иван Петков спечелиха "chаllenge" турнира  в (Лима) Перу, като си осигуриха място сред най-добрите отбори във Волейболната лига на нациите от следващия сезон, съобщи БФ Волейбол.
 
Страхотният успех и възход в женското ни направление бе оценен подобаващо от специалисти и фенове, като волейболистките ни имаха грандиозно посрещане на летище "София" и бяха отрупани с цветя. Представители на Българска федерация по волейбол, водени от генералния секретар Станислав Николов очакваха националките и те бяха посрещнати с красиви букети и тържествена атмосфера.  Националният фенклуб по волейбол на България не пропусна събитието, като запалянковците приветстваха националките и им пожелаха още по-големи успехи.  ВК Марица (Пловдив), където треньор е националният селекционер Иван Петков допълни страхотната обстановка, а млади волейболистки на клуба поздравиха златните момичета и техния щаб.  
 

 
Въпреки умората от двудневното пътуване "лъвиците" излязоха с широки усмивки, като останаха доволни от оказаното им внимание. Победителките показаха спечеления трофей в Перу, като всички заедно позираха за обща снимка. Щастривите волейболистки изразиха своето удовлетворение от двете спечелени купи за месец разстояние, като обещаха още повече усилия и много работа в подготовката за предстоящото Световно първенство 2018 в Япония.  
 

 
"Тимът ни показа характер в тежките моменти, както по време на Златната лига, така и на турнира в Перу", коментира селекционерът Иван Петков. Той заяви, че пред отбора тепърва предстои още много работа, а погледите са насочени към световното първенство.
 

"Много съм щастлива, че за толкова кратко време успяхме да сформираме такъв колектив. Победихме, играхме срещу толкова сериозни съперници, особено сега в Перу. За мен това е огромно израстване и отговорност и трябва да покажем още по-добра игра", заяви капитанката Христина Русева, която приключи като победител в индивидуалната класация при блокировачите на турнира в Перу.
 

"Постигнахме едната от поставените цели това лято - класиране за Волейболната лига на нациите. Сега гледаме напред към Световното първенство. Доволни сме разбира се. Имаме колектив и това е най-важното. Работи се в правилната насока и най-важното всички го искат и имат желание за това", заяви разпределителката Лора Китипова, която бе с основен принос за победата над Колумбия във финалния мач от challenge турнира в Перу.
 
"Искам да поздравя целия щаб и всички момичета, защото никак не беше лесно. Показахме, че сме едно ниво над останалите отбори и заслужаваме да се борим във Волейболната лига на нациите", коментира диагоналът Силвана Чаушева, която завърши като №1 в класацията при нападателите в Перу.