Съдът не пусна „болната“ Иванчева, която иска свобода, за да зачене ин витро

Крими

27-06-2018, 18:00

Снимка:

Моника Гаджанова

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Иванчева вече не е кмет! Съдът я отстрани до края на делото

Иванчева опитвала да повлияе на разследването от ареста - пращала бележки Петко Дюлгеров с молби да промени показанията си

Съдът отхвърли искането на Десислава Иванчева да бъде пусната от ареста, за да зачене. 44-годишната екскметица на столичния район „Младост“, която беше хваната с рекорден подкуп, поиска свобода, защото била болна и за да стане майка. Иванчева от 2 седмици се намира в затворническата болница и твърди, че престоя зад решетките в влошил здравословното й състояние.

Магистратите не приеха доводите на защитата, че ако не бъде пусната за спешни ин витро процедури Иванчева може никога да има няма дете, заради напредващата й възраст. Пред магистратите арестантката разказа, че преди задържането й правила процедури за изкуствено оплождане и лекари установили, че тя все още има шанс да роди бебе, заченато по изкуствен път, въпреки че е на 44 години.

Преди началото на заседанието Иванчева заяви пред медиите, че защитата й я посъветвала да не говори за делото, но тя въпреки това ще го направи. „Два болни мозъка си говорят за някакви пари да ми се дадат, на каква вноска и на какви проценти“, заяви тя по повод СРС-тата срещу нея.

Прокуратурата съобщи, че Иванчева прави опити да повлияе на хода на разследването от ареста. Бившата районна кметица пращала бележки на обвинения с нея бивш кмет на  Петко Дюлгеров с молби да промени показанията си и двамата да уеднаквят версиите си.