СЕНЗАЦИЯТА НА ВЕКА! Германия е аут от Мондиала!

Спорт

27-06-2018, 19:34

Снимка:

pixabay

Автор:

България утре

Всичко от Автора

След позорна загуба от Южна Корея…

Германия сензационно отпадна от Мондиал 2018! Футболистите на Йоаким Льов получиха два късни гола на „Казан Арена” и записаха най-слабото представяне на Бундестима в историята, не само отпадайки в груповата фаза, но и завършвайки на последно място, пише Novsport.

Във 2-ата минута от добавеното време на втората част Йонг-Гуон Ким реализира след изпълнение на корнер, попадение което първо бе отменено заради засада, но след консултация с ВАР съдията отсъди чисто попадение, а Хюн-Мин Сон оформи крайното 2:0 в шестата минута от продължението. Германия завършва на последна позиция с три точки, колкото има и Южна Корея, но азиатците са с по-добра голова разлика от европейския гранд.

Първото полувреме на двубоя бе равностойно, като Германия владееше повече топката, но без да извлече позитиви от това. Азиатският тим също показа, че не бива да бъде подценяван с няколко бързи контраатаки.

Най-чистото положение преди почивката дойде в 19-а минута при изпълнение на фаул от страна на Южна Корея. Нойер сякаш се зачуди дали да боксира или улови, като в последния момент избра втория вариант и изпусна кълбото, но успя да се намеси и да избие в корнер с една ръка, преди Хюн-Мин Сон да направи добавка в мрежата.

При атака на корейците отдясно топката не бе изчистена добре и попадна в звездата на азиатците Сон, който стреля от воле, но мощният му шут не намери целта.

Тимо Вернер в 38-ата пробва удар, блокиран от бранител. Топката излезе в корнер, а при последвалото центриране се получи разбъркване в пеналта, от което не се възползва Хумелс.

Втората част започна с атака на корейците и изстрел на Чанг, който нямаше как да затрудни Нойер. Германия отвърна светкавично – Кимих центира, а Горецка отправи опасен удар с глава, но вратарят Чо Хьон-у затвърди добрите си изяви от предните двубои, избивайки с една ръка.

Тимо Вернер в 51-ата засече от воле топката от точката за изпълнение на дузпа, но фалцовият му удар бе много неточен.

И двата тима редуваха атака след атака, но без да стигнат до заветния гол.

В 65-ата Сьонмин Мун можеше да нанесе удар от отлична позиция, но вместо това заложи на техниката и топката му бе отнета.

Резервата Марио Гомес получи в наказателното поле, но ударът му с глава нацели вратаря на корейците. Гомес не се възползва и от нов шанс, няколко минути по-късно, когато пропусна да засече от 3-4 метра.

В последните минути Германия започна мощна офанзива към противниковата врата, което даде шанс на корейците да контраатакуват, и точно при такава Хюн-Мин Сон в 78-ата шутира близо до десния страничен стълб.

Центриранията валяха в полето на Южна Корея, но без да има точен завършващ удар. Ройс отправи неточен удар в 82-ата, а Кроос стори същото две по-късно. Поредната възможност за Германия дойде в 87-ата – Йозил центрира, а от чиста позиция Хумелс не насочи добре с глава.

В добавеното време  корейците изпълниха корнер, топката бе подадена към непокрития Йонг-Гуон Ким, който от няколко метра опъна мрежата зад Нойер. Радостта на корейците бе помрачена обаче от отсъждане на страничния рефер – засада. Реферът от САЩ Марк Гайгер получи сигнал от стаята за видеонаблюдение и голът бе зачетен след кратка консултация.

Германия се хвърли в атака да отмие срама поне с гол, същото стори и Нойер, и това доведе до втория гол, който вкара Хюн-Мин Сон в опразнената врата на немците.

Така Германия отпада безславно от надпреварата, приключвайки със загуба от Южна Корея.