Германия стана шести действащ световен шампион отпаднал в групите на Мондиал

Спорт

28-06-2018, 12:28

Снимка:

btv

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Германия на Льов отпадна от Мондиала

Льов: Избрах Брандт вместо Сане

Лерой Сане може да е щастлив,че не бе повикан от Льов

Германия стана шести действащ световен шампион отпаднал на следващото световно първенство  в групите на Мондиал. За първи път това става с Италия през 1950 година,която е последният шампион преди Втората световна война през 1938 година. Бразилия става световен шампион през 1962 година и отпада в групите през 1966 година. Тогава България е в същата група. Напред отиват Португалия и Унгария.

В по ново време Франция става световен  шампион през 1998 и отпада в групите през 2002 година. След това отново идва ред на Италия, която е първа през 2006 ш отпада през 2010. През същата 2010 мондиала е спечелен от Испания,а през 2014 те отпадат в групите. За да се стигне до елиминирането през настоящото световно първенство на шампиона от 2014 година Германия.


Селекционерът на Бундестима Йоахим Льов донякъде заприлича на този на "скуадра адзура" Марчело Липи. През 2006 година Липи стана световен шампион начело на Италия и се отказа от треньорска кариера. но временно. После реши отново да поеме националния тим на Италия и заедно с отбора на световното през 2010 отпадна от турнира още в групите. Така донякъде заличи отличните спомени от 2006 година.

Льов не се опита изобщо да напусне Бундестима, след като стана световен шампион през 2014 година и четири години по-късно свали от плещите си шампионските лаври от 2014 година. За краха на Бундестима нещата се видяха още отдалеч. Отборът не бе обновен навреме. Льов не взе един от най-добрите си играчи Лерой Сане,който играе изключително силно за Манчестър Сити. След случилото се Сане може да е щастлив,че не бе част от състава заминал за Русия.

Също така, през миналата година,когато бе турнира на конфедерациите в Русия отборът на Германия спечели с лекота състезанието и това заблуди Льов.
Спази се правилото от последно време,че който отбор спечели турнира на конфедерациите после не става световен шампион. Така се получи и през 2014 с Бразилия, която взе този турнир през 2013 година.


Единственият треньор, който взе правилно решение след като стана световен шампион е Еме Жаке. След като изведе Франция до световния връх през 1998 година,той не пое никакъв друг отбор и остана с лаврите на световен шампион без да ги сваля от раменете си.