Беглецът от ареста в Пловдив се предаде

Той е задържан за срок от 72 часа

Днес, поради бягство и укриване на задържания за разпространение на наркотични вещества 25-годишен мъж, извършено в рамките на 24-часовото му задържане по реда на ЗМВР, той бе привлечен от наблюдаващият прокурор при Окръжна прокуратура – Пловдив към наказателна отговорност задочно /в негово отсъствие/ по реда на чл. 206, вр. чл. 269, ал.3, т. 2 от НПК, с участието на служебен защитник.

Повдигнатото му обвинение е за държане, без надлежно разрешително, с цел разпространение, на високорискови наркотични вещества – марихуана с общо нето тегло над 193 грама – престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК.

След повдигане на обвинението, наблюдаващият прокурор при Окръжна прокуратура - Пловдив е постановил обвиняемият да бъде задържан за срок от 72-часа, считано от момента на задържането му на територията на страната.

Срещу него се води и досъдебно производство за бягството му от ареста /престъпление по чл. 297, ал.1 от НК /, което се наблюдава от РП – Пловдив, по което обвиняемият е бил обявен за общодържавно издирване.

Същевременно, посредством адвокат, издирваният е заявил, че ще се предаде в Прокуратурата. Предприети са били необходимите действия, като днес, в ранния следобед, обвиняемият се е предал в Окръжна прокуратура – Монтана, придружен от своя защитник, и понастоящем се намира в следствения арест в гр. Монтана, в изпълнение на постановеното от наблюдаващия прокурор при Окръжна прокуратура - Пловдив задържане за срок от 72 часа. Предстои привеждането му в следствения арест в Пловдив, което ще бъде извършено от органите на ГД „Охрана“ при Министерство на правосъдието.