Очаквано: Вотът на недоверие към правителството не мина

Политика

29-06-2018, 09:18

Снимка:

Народно събрание

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

В подкрепа гласуваха 104 народни представители, против -131

Вотът на недоверие към кабинета „Борисов 3“ очаквано бе белязан с неуспех. В подкрепа на вота гласуваха 104 народни представители от парламентарните групи на БСП и ДПС, а против 131 - ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля", въздържали се нямаше.
В залата бяха и повечето министри от кабинета, а премиерът Бойко Борисов участва в срещата на върха в Брюксел.
Вотът беше внесен от парламентарната група на „БСП за България“ с мотив, че управляващите са се провали в сектор „Сигурност“. Депутатите проведоха дебатите по вота още във вторник на извънредно пленарно заседание. Обсъждането продължи малко повече от час.
Председателят на Обединени патриоти Волен Сидеров коментира от парламентарната трибуна, че да се говори днес за срив в сигурността е измислен аргумент. „Можеше да се постараят колегите от БСП малко по-сериозно, но освен че нямаше аргументи от тяхна страна, има контрааргументи в международен план“, обясни Сидеров.
Шефът на ПГ на ГЕРБ похвали правителството за системния подход за връщане доверието в охранителната система след разрухата, до която я е довел кабинетът „Орешарски“.
Това е вторият вот на недоверие, внесен от БСП, за третия кабинет на Бойко Борисов. Предишният беше за борбата с корупцията и бе гласуван на 25 януари. Той бе подкрепен от ДПС.