На пешеходна пътека водач-пенсионер блъсна пенсионерка

Пострадалата е оставена под лекарско наблюдение

Вчера на територията на област Пловдив станаха 13 пътни произшествия с материални щети. Регистрирани са и 5 катастрофи с петима ранени.
Възрастна жена е в болница след пътно произшествие в Пловдив. Около 10.40 часа вчера, на кръстовище между бул. „България“ и бул. „Васил Априлов“ лек автомобил „Рено“ предприел десен завой и блъснал пресичащата на пешеходна пътека 81-годишна пенсионерка. Пострадалата е оставена под лекарско наблюдение.  Алкохолната проба на 67-годишния шофьор на колата е отрицателна. Работата по образуваното досъдебно производство продължава разследващ полицай.
Шофьорка бе ранена при катастрофа вчера на кръстовище между бул. „България“ и ул. „Огражден“ в областния град. Сигналът е подаден в полицията около 19.15 часа. На място пътни полицаи установили, че лек автомобил „Ауди“ се качил в тревната площ между двете платна и ударил последователно 10 предпазни пана и електрически стълб. В болница е настанена 31-годишна столичанка, която управлявала колата. Според предварителната информация, инцидентът настъпил при опит на жената да избегне сблъсък с отнелия й предимството при маневра ляв завой товарен автомобил „Нисан“ с 61-годишен водач. Двамата шофьори са тествани с дрегер за употреба на алкохол, резултатите са отрицателни. Обстоятелствата около пътния инцидент се разследват в рамките на досъдебно производство.