Националният проект „Аз съм българка“ пристига в Бургас на 2 юли

Бургас Лайф

29-06-2018, 15:05

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Бургас пуска от утре атракционния автобус

Спираща дъха България в 25 сюжета, 37 местности и 22 модела

"Аз съм Българка" е проект, който събира в едно женската красота, пъстротата на народната носия и магията на природата ни. Негов автор е фотографът Радослав Първанов, който е заснел 20 красиви момичета, сред които бургазлийката Стефани Жунгурдиян, и две деца на 37 различни места в цялата страна. 

Изложбата ще бъде представена на 2 юли, понеделник, от 18:00 часа в зала "Георги Баев" на КЦ "Морско Казино". 

Във фотосите на Радослав Първанов са показани природни и исторически местности, а традицията е показана през лицата на жената от дете до старини. Образите са допълнени по неповторим начин чрез бита и цветовете на всички национални носии. 

Изложбата е гостувала в Милано, Италия. Предстои да бъде показана и в Китай.

"Целта ми е да събудя затихналите патриотични мисли у българина, да покажа, че историята ни не е нещо овехтяло, което не може да ни е от полза днес. Имаме достойни примери, следвани и създавани векове, за да ни крепят като нация и да ни възпитават като силен и единен народ. Искам да разкажа и за позабравени или малко познати дестинации, с много история, които си струва да посетим ", казва Радослав Първанов. 

Събитието се организира със съдействието на председателят на Тракийско дружество "Странджа Бургас" - Стефан Колев, Община Бургас и Дарик радио - Бургас.