Софийска районна прокуратура задържа лице, опитало да извърши кражба

Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 30.06.2018 г., около 12.15 часа, в гр. София, ул. „Родопи“, от работилница, е направен опит да бъдат отнети чужди движими вещи – ъглошлайф, от владението на М., без негово съгласие с намерение противозаконно да бъдат присвоени, като опитът е останал недовършен – поради намесата на свидетеля Б.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е Иван Антов. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 1, вр. чл. 194, ал.1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ и „Б“, вр. чл. 18, ал. 1 НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, както и с оглед обстоятелството, че деянието е извършено в условията на опасен рецидив, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 03.07.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.