Служител на Общинска охрана задържа нарушител в Пловдив

Изкоренявал цветя от градинките на площад "Ст.Стамболов“

В неделя в 4.10 часа сутринта дежурният охранител на Община Пловдив при обход забелязва лице, извършващо съмнителни действия. При предприетата незабавна проверка се оказва, че с голям нож лицето изкоренява цветя от градинките на площад „Стефан Стамболов“.

Установено е, че нарушителят е около 55-60 годишен мъж без документи, а до него е имало още две торби с изкоренени цветя от други части на града. За случая веднага са уведомени дежурните в оперативния център на Общинска охрана и във Второ районно управление. Мъжът е отведен от полицаите в РПУ-то за установяване на самоличността.

От Общинска охрана констатират, че зачестяват случаите на нарушение на забраната за къпане във фонтаните в Цар-Симеоновата градина.

Оттам са категорични, че предприемат всички необходими мерки за предотвратяване на тези случаи.

Апелът е за засилен родителски контрол. Гражданите, които станат свидетели на нарушения в района на Цар-Симеоновата градина, своевременно да сигнализират на следните дежурни телефони: на оперативния център в Общинска охрана - 6 166, на Общинска полиция - 032 630 777 или във Второ РПУ- 032 932 002.