Земята на водата – летен рай на минути от София

Общество

03-07-2018, 12:27

Снимка:

България утре

Автор:

България утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Земята на водата – как изглежда летният рай?

Aqualand Bankya – минерален басейн с олимпийски размери, вкусна кухня и зони за релакс и масаж на достъпни цени

Истинското лято и жегите са все по-близо, а морето е толкова далече… Всяка година хиляди софиянци с ужас гледат настъпването на юлските горещини, августовския мор и септемврийското тежко и вечно закъсняло лято. Големият град, напеченият асфалт,  задушните жилища, липсата на въздух… И за Вас ли лятото е не толкова време за почивка, колкото предизвикателство, което някак трябва да бъде преживяно?

А не трябва да е така, защото място за бягство от жегите има и то е само на минути с кола от София. Aqualand Bankya е райско кътче с минерален басейн с олимпийски размери, джакузи, детска зона, чудесен ресторант и зони за релакс и масаж. Локацията му е удобна, в самия център на Банкя, лесно достъпен е дори и за пътуващите с градския транспорт.

На мястото на бившия градски плаж от тази година работи напълно обновен модерен комплекс. Басейнът е с олимпийски размери и е подходящ както за забавление, така и за спорт. Водата е не просто чиста, а минерална и без никакви химикали. Филтрира се непрекъснато, нощем за чистотата й се грижи и свръхмодерен специален робот. Типичните за градските басейни мирис на хлор и паренето в очите тук просто не съществуват.

Минералната вода на Банкя е известна със своите „метални витамини“. Тя е с високо съдържание на желязо, мед и сребро, които са лечебни при сърдечно-съдови заболявания, проблеми с нервната система, умора и стрес. Неслучайно районът е известен със своите санаториуми за балнеолечение. Разположен между планините Витоша и Люлин, Банкя удивява и с чистотата на своя прохладен въздух, който няма нищо общо със софийския смог. Това се дължи на свежото въздушно течение, което нахлува в Банкя на всеки няколко часа откъм планините и насища атмосферата над града с кислород. 

А само на метри от входа на комплекса се намира и началото на известната екопътека "Пътеката на здравето", която се извива нагоре през борова гора по брега на Градоманската река, язовира на кв. Михайлово и старата част на Банкя. 

И за да е пълна идилията Aqualand Bankya разполага с огромно джакузи, зони за масаж и шатри за релакс. А модерната и в същото време ненатрапчива музика го прави перфектен, както за по-младите, които търсят забавление, така и за семействата с деца.

И като стана дума за децата… Могат с часове да плуват и играят в големия детски басейн.

Ресторантът към минералния комплекс предлага свежо лятно меню, което идеално допълва релакса край басейна. Ще ви сервират традиционни салати от пресни зеленчуци, скара, класическа италианска паста и подбрани предястия на съвсем разумни цени. А за десерт едно парче плодова торта с маскарпоне например. Или голямо плато с плодове край басейна с един коктейл…

Мястото е идеално – и за неделен обяд, и за сватба, и за рожден ден, и за летен тиймбилдинг за целия офис, заедно със семействата.

А по време на Мондиала всеки ден шатрите в комплекса се превръщат във футболна зона на открито благодарение на 50-инчовите плазми. Футбол с бонус – бързо 15-минутно топване в басейна на почивката.   

Или ако нямате време за обяд, защото бързате да се върнете във водата, винаги можете да вземете нещо свежо и готово от бара за салати и сандвичи.

И още една добра новина за спортуващите – в Aqualand Bankya за притежателите на така популярните напоследък Мултиспорт карти през седмицата входът е безплатен!

До Aqualand Bankya може да се стигне за минути и с градския транспорт – автобусите за Банкя са 47, 48 и 49 и тръгват от Метростанция Сливница.

Aqualand Bankya се намира в самия център на град Банкя на адрес ул. Цар Освободител №2.