Топлофикация започна нови планови ремонти

Животът

03-07-2018, 11:18

Снимка:

pixabay

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

В кои части столицата няма да има топла вода?

„Топлофикация София” ЕАД продължава изпълнението на утвърдената от Столичен общински съвет ремонтна и инвестиционна програма за 2018 г. Целта е да се подобри надеждността на системата и да бъде гарантирано качественото топлоподаване през зимата. Това съобщиха от пресцентъра на „Топлофикация София”.

През тази година топлоподаването се преустановява поетапно и за по-краткo време. Повече потребители ще имат топла вода по време на профилактиката в София. От днес до 20 юли 2018 г. ще бъдат извършени ремонти по топлопроводите, захранващи кварталите „Лозенец“, „Дианабад“, „Изток“, „Изгрев“, „Гео Милев“, „Яворов“, Зоологическата градина и прилежащите сгради. Няма да бъде спирана топлата вода на кварталите „Иван Асен II“, „Подуяне – център“ и „Редута“, както и на 320 сгради от кв. „Лозенец“. Благодарение на нововъведенията, те ще бъдат захранвани от друг топлоизточник по време на ремонтите.

Следвайки инвестиционната програма на Столична община през 2018 г., „Топлофикация София“ ЕАД извърши реконструкция на топлопреносната мрежа по ул. „Граф Игнатиев“. До 2 август 2018 г. ще бъдат подменени топлопроводите по ул. „6-ти септември“. Топлата вода към 72 сгради в района ще бъде спряна. Потребителите са уведомени своевременно съгласно законовите разпоредби.

От дружеството напомнят, че за времето на ремонтите, на клиентите без топла вода няма да бъдат начислявани сметки и това ще бъде отразено на отделен ред в месечните съобщения.

През месец юни бяха извършени плановите ремонтите на тръбопроводите в кварталите „Полигона“, „Люлин“ 1-10 част, „Надежда“ 5 и 6 част, „Обеля“ и „Захарна фабрика“.

Топлопроводите в София са изградени основно през 70-80 години на миналия век и е необходимо да бъде извършван регулярен мониторинг и рехабилитация на участъците с повишена аварийност. Инвестициите в топлопреносната мрежа водят до намаление на разходи при преноса на топлинна енергия. По данни на КЕВР „Топлофикация София” е дружеството с най-ниски разходи по преноса сред всички топлофикации в страната – средно 17 % през последните години, което е близо до показателите на ЕС.