Сензация: Роналдо пред трансфер в Ювентус

Мегазвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо може да облече фланелката на Ювентус от новия сезон, твърди "Марка". Според мадридското издание италианският гранд е стартирал преговори за привличането на голмайстора.  

Андреа Аниели е готов да предложи на Роналдо договор до 2022 година и около 30 милиона евро на сезон, което е с пет милиона повече от последното предложение, направено от "Сантиаго Бернабеу". Босът на Юве се надява, че ще успее да се договори с Флорентино Перес за трансферната цена на 5-кратния носител на "Златната топка". 

Припомняме, че преди няколко дни в Испания излезе информация, че откупната клауза на португалеца е спаднала драстично и вече не е 1 милиард евро. Според "Марка" Роналдо разполага със споразумение, в което се казва, че ако реши, може да напусне Кралския клуб за много по-малко сума. Въпросният документ бил от миналия януари.

В Мадрид цитират близкия до Старата госпожа "Тутоспорт", който пише, че италианците вече са постигнали устно споразумение с агента на играча Жорже Мендеш. "Зебрите" си търсят нов голаджия, след като са решили да продадат аржентинеца Гонсало Игуаин. От друга страна Кристиано бил доволен от възможността да играе за друг голям европейски отбор, с който да опита да спечели Шампионската лига.

Криш, както го наричат в Португалия, спечели всичко с Реал Мадрид по няколко пъти, а освен това е европейски и световен клубен шампион и с Манчестър Юнайтед. Ако направи това и с торинския колос, той ще има шест трофея от ШЛ, което е невиждано постижение в съвременния футбол. 

Единствено остава Юве и "белите" от испанската столица да постигнат споразумение за трансфера.

Източник: Novsport