Англия напред след изпълнение на дузпи

Хари Кейн е неотразим на Мондиала

Какво ли не се случва на световното първенство в Русия. Едно от нещата, които се получиха за първи път е класирането на Англия напред след изпълнение на дузпи.

Драмата на осминафинала с Колумбия бе повече от пълна. Южноамериканците предложиха здрава битка,на която англичаните бяха принудени да отвърнат. Мачът бе грозен,но колко пъти Англия е отпадала красиво от световни и европейски първенства. Бе дошло време и британците да спазят максимата "по-добре грозна победа, отколкото красива загуба".

Срещата отиваше към минимална победа за отбора на Гарет Саутгейт след 1:0 от дузпа изпълнена безпогрешно от Кейн и негов шести гол в шампионата на планетата. В края на мача Пикфорд отрази невероятен удар на Урибе,а след корнера Джери Мина изравни.

Срещата отиде на продължения и разбира се дузпи. Когато Хендерсън изпусна за Англия нещата отиваха към познат сценарии на английско страдание. Но този път момчетата на Саутгейт показаха характер. Пикфорд спаси удар от бялата точка,а накрая Ерик Дайър вкара за историческата победа за Англия след дузпи на световно първенство.


В четвъртфиналите Англия ще играе с Швеция. В никакъв случай Кейн и сие не трябва да подценят скандинавците. В другия мач Хърватия има също тежък мач с Русия. В горния поток Франция ще има ново изпитание с тим от Южна Америка. След знаменитото 4:3 над Аржентина и невероятната игра с два гола на Килиан Мбапе,сега французите ще играят с Уругвай. Гвоздеят на програмата си остава Бразилия и Белгия. След като белгийците за малко не допуснаха изненада с храбрата Япония,сега ще трябва да покажат класа с тима на Неймар.

Очакват ни наистина много интересни четвъртфинали.