Няма да спират тока на Пловдивската болница

Общество

04-07-2018, 13:08

Снимка:

Freeimages/zarko kecman

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Държавата погасява част от дълговете на лечебното заведение

Токът на “УМБАЛ-Пловдив” няма да бъде спрян, съобщиха от лечебното заведение. В началото на юли беше съобщено за натрупани задължения към ЕВН и предстоящо спиране на електроенергията. Днес от болницата заявиха, че веднага са били информирани Министерство на енергетиката и Министерство на здравеопазването, откъдето въпросът е бил внесен в спешен порядък за разглеждане на днешното заседание на Министерски съвет.
Имаме уверението, че определена сума ще ни бъде изпратена за погасяване на част от задължението към търговеца на електроенергия, заяви изпълнителният директор д-р Иво Мильотев. Ръководството поддържа постоянен контакт с фирмата, доставчик на ток, с която ще води преговори остатъкът от сумата да бъде доизплатен на 25 юли, когато болницата ще получи заработените средства по договора с НЗОК, увериха от болницата. 
Ситуацията е динамична, управленският екип е във връзка с всички институции, за да не се стига до изключване тока и до нежелани последици от нея за нашите пациенти, заяви прокуристът д-р Аргир Аргиров.