Изтеглят закона за бездимните цигари (ВИДЕО)

Политика

04-07-2018, 17:57

Снимка:

Правителствена информационна служба

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ще поскъпнат ли нагреваемите цигари?

Премиерът разпоредил на депутатите да оттеглят проекта

ГЕРБ се отказват от предложението си за облагане на бездимните цигари. „Разпоредил съм на Цветан Цветанов да изтеглят законопроекта бездимните цигари да се облагат със същия акциз като обикновените. Оказва се, че освен Политическа Партия ГЕРБ друг за бюджета не мисли. Когато не събираме пари от бездимните цигари, това е загуба за държавния бюджет“, обяви премиерът.

Борисов говори пред журналисти в Гърция, където пристигна за Съвета за сътрудничество на високо равнище между Сърбия, България, Гърция и Румъния.

„По темата за бездимните цигари, защото се наслушах днес на големи глупости. В случая говорят и нашите коалиционни партньори. Само ще им кажа, че след 1-2 месеца започваме да гледаме бюджета. Всички говорят само колко разходи да направим. Дайте за самолети, дайте за пенсии, дайте за военни, за полицаи. Все едно държавната хазна е каса без дъно“, заяви премиера и даде ясен знак, че е силно ядосан на коалиционните партньори.

НФСБ на Валери Симеонов бяха единствената партия от Коалиция „Обединени патриоти“, която застана зад искането на ГЕРБ. ВМРО и „Атака“ обявиха, че това не е съгласувано с тях и те категорично не го подкрепят.