Академията на „Берое“ отново става част от програмата на БФС

Спорт

05-07-2018, 08:56

Снимка:

beroe.bg

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Берое“ преотстъпи Гавов на „Монтана“

„Берое“ поднови тренировки

За развитие на детско-юношеския футбол

И тази година Академията на „Берое“ ще бъде част от програмата на Българския футболен съюз и Министерството на младежта и спорта за развитие на детско-юношеския футбол у нас.

Програмата предвижда подготвителни лагери за отборите, които представят школите в трите Елитни групи – U19, U17, U15. Този сезон съставите на „зелено-белите“, водени от Слави Жеков, Атанас Рибарски и Радостин Александров, ще бъдат на Боровец, заедно с тимовете на Лудогорец, Локомотив (Пловдив) и Левски. Тренировъчните занимания пък ще се водят на комплекса в село Говедарци.

По време на тренировъчните лагери отборите ще играят и контролни срещи помежду си, а на футболистите ще бъдат направени и тестове за функционалното им състояние.

Първи за Боровец заминават „Берое“ U19, които ще бъдат там от 25 юли до 5 август. От 5 до 15 август там ще са „Берое“ U17, последни в планинския център -от 15 до 25 август ще бъдат Берое U15.

Подготовката на „Берое“ U19 стартира в понеделник, 9 юли. Първото занимание е насрочено за 18,30 часа. Преди заминаването за „Боровец“ тимът има уговорени още две контролни срещи – на 14 и 18 юли срещу „Янтра“ (Габрово), които са един от двата нови отбора в Елитната група и срещу „Локомотив“ (Пловдив).

В същия ден – 9 юли понеделник подготовка започва и „Берое“ U17.